Презентация / Описание / Каталог / Новости / Контакт
умный дом
Domintell
Хай-Тек Хаус




Публикации в СМИ

Видеорепортаж о умном доме на телеканале "1+1"


"Умный дом - в каждый дом!" Девиз кажется не реальным, учитывая, что эти технические новшества пока редкость. Но будет время, когда интеллектуальные технологии автоматизации жилья прочно войдут в наш быт. Умный дом станет привычным и обыденным явлением, как сейчас - телевизор. Именно по телевидению мы стараемся максимально широко рассказать об умном доме.

Текст сюжета:

Видеорепортаж о умном доме на телеканале 1+1

Кава у ліжко, вчасно придбані продукти і нейтралізація злочинця, це далеко не повний перелік того, що йому під силу чи не щодня. І звати його не Бетмен і не Супермен. Усе це може ваш дім, щоправда – коли стане розумним. Для цього не варто шкодувати коштів на його інтелект: так званий головний мозок системи, Internet контролер, блок живлення та систему розпізнавання господарів. Коштує це до двох тисяч доларів. Далі, очі, вуха та ноги. Це датчики із різними функціями. У їхньому переліку протипожежні та антипотопні установки, і системи, які без вас доглянуть подвір’я, вчасно нагодують чотирилапих друзів і для вас замовлять продукти в Internet крамницях. Але такий фарш не безкоштовний.

Михайло Ветринський (Фахівець у галузі новітніх технологій ЧП Ковчег): "Кардый датчик присутствия обойдётся в несколько сотен долларов. Каждый исполнительный механизм, будь то включение света, или плавное включение или управление жалюзи и ролетами, обойдётся ещё в несколько сотен долларов. И таким образом общая стоимость системы на квартиру может составить 20-30 тысяч долларов, на большой коттедж может быть и сто и двести тысяч и даже больше".

Якщо ці суми Вам не по кишені обладнайте дім найнеобхіднішим. Як от системою, що запобігає затопленню. Тобто, якщо зірвало кран, ось такий датчик вчасно помітить надмірну вологість і, або викличе господаря, або відповідну службу. Як? Дуже просто – ось із такого GSM-модуля. І так, лише за 300 доларів Ви врятуєте дім від "світового потопу".

Володимир Федощук (генеральний директор компанії із встановлення інтелектуальних систем ТОВ Хай-Тек Хаус): "Ось звичайний GSM-модуль і SIM-картка, яка надається оператором мобільного зв’язку. Вставляємо і тепер система може повідомляти хазяїна, про події в домі і хазяїн може подавати команди системі".

Коштує повідомлення як звичайне SMS – за тарифами операторів.

Володимир встановив іншу систему, що регулює подачу води та електрики до помешкання. Каже: "витрачені кілька тисяч доларів окупляться швидко, бо ж вона енергоощадна". Фактичні витрати уже скоротились на третину.

Володимир Щербенко (власник розумного будинку): "Так як ми раніше оплачували 500 гривень на місяць, 300-350 гривень. В подальшому, думаю, ми ще більше будемо заощаджувати, так як ціни на енергоносії зростають".

І ще: з розумним домом поменшає сімейних суперечок. Як не можете домовитись, хто і що має робити, довіртесь йому і знайте, що він не підведе.

Источник информации: ТРК "Студiя 1+1" www.1plus1.ua

Handle
your well-been