Презентация / Описание / Каталог / Новости / Контакт
умный дом
Domintell
Хай-Тек Хаус




Публикации в СМИ

Про інтелектуальний дім на ТРК "Тоніс" (відеоуривок)


Продовження циклу відеорозповідей про технології автоматизації житла. Цього разу висловлюємо подяку телеканалу Тоніс, за освітлення своїх глядачів про технології автоматизації житла. "..Це найпростіший дачний варіант. В приміщення потрапляєш натиском кнопки. З одного пульта вмикаються світло опалення, музика та інші прилади…"

Текст сюжету:

Видеорепортаж о умном доме на телеканале Тонис

Інтелектуалізація житла не така популярна як на заході, але і в нас є вже близько 70 інтелектуальних будинків. Це найпростіший дачний варіант. В приміщення потрапляєш натиском кнопки. З одного пульта вмикаються світло опалення, музика та інші прилади.

Ольга Кулик (господиня): ".. Плюс до того ти ніколи не переживаєш, чи ти вимкнув побутову техніку чи не вимкнув. Система сама контролює. Якщо ти випадково забув вимкнути якийсь прилад, то система сама його вимикає".

За вашої відсутності будинок автоматично переходить на режим економії: вимикається уся техніка, зменшується опалення, автоматично гасне світло. Це дає змогу економити до 50 відсотків енергоресурсів, каже Ольга.

Безпровідна панель управління

Дарина Кучерук (журналіст): "Розумним Будинком можна управляти навіть з мобільного телефону на будь якій відстані. Ще сидячи на роботі можна прогріти кімнати, включити світло, набрати ванну, чи відкрити ролети. Словом - усе, що забажаєте.

Розум будинку можна удосконалювати залежно від вимог господаря, каже Володимир Федощук – спеціаліст з інтелектуального оснащення. Це обійдеться власнику від п’яти до 150 тисяч доларів. Дім можна примусити робити практично все.

Володимир Федощук (Спеціаліст з інтелектуальних технологій. Компанія Хай-Тек Хаус): "..звідси можна керувати температурою в кожному окремому приміщенні. Можна виставити температуру, можна перейти на сенсорному дисплеї в окрему кімнату і ввімкнути пристрої, які знаходяться в ній. Скажімо – ввімкнути кавоварку..".

Більше того, будинок може спілкуватись з вами навіть по телефону. Попереджувати про будь яку небезпеку. Спеціальні датчики, чутливі до диму, води та інших подразників пришлють повідомлення Вам та рятувальним службам.

Михаил Ветринский (Фахівець у галузі новітніх технологій ЧП Ковчег:"В случае обнаружения утечки газа хозяин получает сообщение об этом. Точно так же система реагирует на угрозу затопления, и на угрозу взлома".

І хоча зараз такі будинки здаються фантастикою, фахівці переконані – за ними майбутнє. Дарина Кучерук, Ярослав Матіш. 24 години. Телеканал "Тоніс".

Джерело інформації: ТРК "Тонис" www.tonis.ua/

Handle
your well-been