Презентация / Описание / Каталог / Новости / Контакт
умный дом
Domintell
Хай-Тек Хаус




Публикации в СМИ

ТРК 24 канал

Інтелектуальний дім - це технології, які дозволяють керувати усіма системами в будинку: Від освітлення та побутової техніки до управління автоматичними ставнями та системою сигналізації

Інтелектуальний дім - це технології, які дозволяють керувати усіма системами в будинку: від освітлення та побутової техніки до управління автоматичними ставнями та системою сигналізації.

Крім того, системи «smart house» включає в себе оптимізацію роботи всіх функцій житла, безпеку та енергоспоживання. За словами експертів, система інтелектуальний дім дозволяє знизити споживання газу та електроенергії до сорокА відсотків і зберегти до 50% тепла.

нтелектуальний дім

Володимир Федощук (генеральний директор компанії "Хай-Тек Хаус"): «Скажімо необхідно підтримувати температуру в приміщенні - 25°C за допомогою "теплої підлоги", але при цьому вікно відкрите, і тепло виходитиме в навколишнє середовища. Система розпізнає такі ситуації, і при відкритому вікні, даватиме лише 10% потужності на обігрівальний пристрій, підтримуючи теплою лиш підлогу, і не намагаючись марно обігрівати все приміщення.

Крім того, такі системи дозволяють уникнути збитків у випадку аварійних ситуацій, таких як прорив труби, виток газу тощо. Плюсом інтелектуального дому є також можливість інтегрувати в систему управління майже всі необхідні функції, включно з управлінням домашнім кінотеатром, жалюзі, підігрівом підлоги тощо. Керування здійснюється за допомогою пульта дистанційного керування, комп'ютера, КПК, мобільного телефону та через Інтернет. Таке задоволення власникам, наприклад, трикімнатних квартир коштуватиме близько 10 тис. євро.

Володимир Федощук (генеральний директор компанії "Хай-Тек Хаус"): «Якщо розглядати невеличкий котедж - близько 300 м2, то середня вартість системи може становити близько 16 тис. євро, ще десь 15-30% на встановлення системи, програмування.

За оцінками експертів щорічний приріст замовлень на будинки, обладнанні системами «smart house», складає близько 20%. Якщо в 2003 році в Україні подібними технологіями обладнувалось близько 50 помешкань за рік, то зараз ця цифра зросла в декілька разів. Найбільше число замовлень припадає на Київський, Харківський та Дніпропетровський регіони. Незважаючи на збільшення попиту на технології «smart house», Україна все таки відстає від інших країн світу за кількістю інтелектуальних будинків.

Володимир Федощук (генеральний директор компанії "Хай-Тек Хаус"): «Україна за різними галузям відстає від Росії на роки 2-3, тому в Росії ці технології набули більшого поширення. В Росії проводиться щорічна спеціалізована виставка по автоматизації нерухомості, на якій в минулому році було представлено більше 200 компаній. В Україні така спеціалізована виставка буде влітку 2007 року».

За словами спеціалістів, одною з ключових проблем у розвитку ринку «інтелектуального будівництва» в Україні є неналежна кількість реклами. Загалом на вітчизняному ринку працює близько 30 дрібних та 15 великих компаній, які займаються встановленням технологій «smart house». При цьому, вітчизняні компанії використовують обладнання не тільки відомих світових брендів «ABB», «Siemens», «АМХ», «Domintell», «Echelon», «Creston», але й намагаються пропонувати власні розробки.

Джерело інформації: 24news.in.ua

Handle
your well-been